Tájékoztatás a lakosság hétvégi tesztelésével kapcsolatban

web 773x263

A hétvégi tesztelés már mögöttünk van. Január 24.-én vasárnap 1624 tesztet végeztek el az ógyallai mintavételi pontokon, s ebből 30 személynél mutatták ki a Covid-19 koronavírust, az az 1,85 %-a volt pozitív. Összesen a 2 nap alatt 3283 tesztet végeztek el és 55 személynél mutatták ki a koronavírust, összesítve 1,68 %-a volt pozitív.

Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki részt vett a tesztelésen, és örülök, hogy ebben a nehéz helyzetben lakosaink felelősségteljesen viselkednek.

Városunkban a tesztelés nehézségek nélkül, gördülékenyen zajlott, melyhez az elektronikus időpontfoglalás, és az Önök fegyelmezettsége, türelme is nagyban hozzájárult, amit mindenkinek nagyon köszönök.

Köszönet jár ismét minden egészségügyi dolgozónak, adminisztratív alkalmazottnak, minden önkéntesnek az elképesztő munkáért,amelyet a tesztelés során végeztek. Továbbá az önkéntes tűzoltóknak, városi rendőröknek a városi hivatal alkalmazottainak, akiknek szintén az érdemük a tesztelés zökkenőmentes lefolyása.

Az 1,68 %-os fertőzöttség mindannyiunk számára figyelmeztetés, bevallom ennél jobb eredményre számítottam, hogy városunkban is komoly a helyzet, és az egészséget fenyegető esély magas.
Ezért ismételten kéréssel fordulok Önökhöz, hogy maximális mértékben tartsák tiszteletben az elfogadott rendeleteket, amelyek a koronavírus továbbterjedését megakadályozzák, függetlenül attól, hogy pozitív vagy negatív volt a teszteredményük. A komáromi járás eredményeitől függ hogy lesz -e újabb tesztelés.

Az egészségünket fenyegető veszély továbbra is fennáll, ezért mindenekelőtt türelmesnek, fegyelmezettnek, előzékenynek kell lennünk, hogy együtt megakadályozzuk a koronavírus terjedését és mielőbb sor kerüljön a korlátozások feloldására.

Jó egészséget kívánok mindenkinek.

Mgr. Peter Závodský

primátor mesta


Zverejnené dňa: 26. January 2021, 11:04 hod. | Web@Social Media Administrator