Tisztelettel emlékezünk Matyó László doktor úrra

web 773x263

Az ember életútja során , felfedez, megismer, próbálkozik, új ismereteket szerez, küzd a felmerülő kihívásokkal. Gyakran elesünk, elkalandozunk, majd visszatérünk és sikerül megoldanunk életfeladatunk kihívásait. Egyik lábbal a múltban, a másikkal már a jövőben járunk. Van hogy választás elé sodor az élet, ahol egy másik út mellett döntünk. Mindegyik hatással van ránk, ahogy az emberek is akikkel életünk során találkozunk.

Tisztelettel emlékezünk Matyó doktor úrra, aki egyike volt azoknak, aki ismerte sokunk életét, sorsát.

1940. december 23.-án született Érsekújvárott. Középiskolai tanulmányainak a befejezése után a Prágai Károly Egyetem orvostan hallgatója volt, ahol 1964-ben szerezte meg orvosi diplomáját. Az állampolgárok egészségügyi ellátását közel 60 éve biztosítja. Praxisát, mint háziorvos Nagymihályon kezdte, melyet Ógyallán 1968 után hivatásszerűen folytatott tovább. 1969-ben szerezte meg az első attesztációját belgyógyászati szakon, majd 1981-ben általános orvos szakon Pozsonyban. 1985-ben nevezték ki az Ógyallai Egészségügyi Központ, azaz a poliklinika igazgatójának, mely tisztséggel járó teendőket 1996.-ig látott el. Ugyanettől az évtől magánrendelőjében, mint általános orvos biztosította a betegekről való gondoskodást egészen mostanáig, míg a betegség és a Corona vírus ki nem ragadtta szerettei köréből.

A városi sportklub csapatorvosa is volt, de orvosi gyakorlat mellett a közéletben – a városi képviselőtestület tagjaként – is aktívan tevékenykedett.. 2011-ben pedig polgármesteri díjban részesült.

Közismert és mindenki által szeretett orvos volt, aki ismerte városunk és a környező falvak lakóinak nagy részét. Személyében barátságos, kedves embert ismerhettünk meg, mindenkihez volt egy kedves szava, gesztusa.

Orvosi küldetését az utolsó napig ellátta, végül csendben, családja körében eltávozott, az égi pályákon gyógyít tovább.

Tisztelet emlékének. Nyugodjon békében.


Zverejnené dňa: 3. February 2021, 16:58 hod. | Web@Social Media Administrator