Ógyalla – Lovran

lovran-poster


/Ógyalla, december 2017/ Ógyalla Város Önkormányzata 2017 december 15 – én Edvard Primožić fotóművész képkiállításának megnyitójára vendégül látta testvérvárosunk, Lovrán küldöttségét.

A vendégek részt vettek a Feszty Árpád Alapiskola és Óvoda által megrendezett záróünnepély kulturális és szórakoztató eseményein, melyeket Ógyalla elismert szülötte, Feszty Árpád emlékére rendeztek meg.

Ittlétük alatt ellátogattak a Művészeti Alapiskolába is, valamint Darázs Rozália akadémiai művésznőhöz. A művésznő műterme, melyet Magdolna Serbáková festőművésszel oszt meg, helyet adott a jövőbeni együttműködésről is tárgyalni. Ennek értelmében lett felkínálva a művésznőknek, hogy a horvátországi Laurus Galériában állítsák ki alkotásaikat.

A további megegyezések, a kiállítás megbeszélése már Lovranban történt, a polgármester, Bojan Simonić úr meghívására 2018 február 3. – 5. között.

Ógyalla Város delegációja feltérképezte a Laurus Galéria területét. Eldöntötték a kiállítás dátumát, melyre március első hetét tartották a legalkalmasabbnak.

Valamint a delegáció ellátogatott Boris Kačic festőművész galériájába, aki Lovran városában él és alkot. Művei jelenleg Budapesten vannak kiállítva.

Ezidőben került megrendezésre Lovran és Opatija városában a hagyományos karneváli felvonulás, mely előkészület Európa legnagyobb karneváljára Rijeka városában, amelyről fotódokumentációt készített PaedDr. Svitek Juraj az ógyallai Művészeti Alapiskola igazgatója.


Fotogaléria
(celú fotogalériu nájdete v našej Fotogalérii webových stránok mesta)

FOTOGALÉRIA

 


Zverejnené dňa: 2. March 2018, 14:33 hod. | Web@Social Media Administrator