Ógyalla városa támogatást kapott a belügyminisztériumtól a bűnözés megelőzését célzó tevékenységekre, 2018

Ógyalla városa 2017 végén 4 000 eurós támogatást kapott a belügyminisztériumtól a bűnözés megelőzését célzó tevékenységekre.

A projekt célcsoportját az ógyallai alap – és középiskolás diákok, az óvodás gyerekek és az idősek jelentik. A projekt keretében került megrendezésre a II. Ógyallai függőségek elleni harc nap, különböző előadásokkal, beszélgetésekkel, élményszerű tanulással. Az előadások fő témája a drogok és az alkohol volt, emellett érintették a hazárdjátékoktól való függőség, az extrémizmus, megfélemlítés valamint a táplálkozási zavarok, szociális hálón való megfélemlítés, felnőtté válást témakörét is.

Júniusra van előkészítve a legkisebbek számára Mgr. Homolová Klaudia és az ógyallai városi rendőrség bevonásával egy közlekedési nevelésre szakosodott délután. A gyerekeknek elő van készítve egy közlekedési nevelés könyv, reflex mellények, kulcstartók, karszalagok. Az időseknek egy beszélgetés van előkészítve, arra a témára, hogyan ne váljanak bűncselekmények áldozatává valamint a közlekedésbiztonság témára. Minden említett esemény Mgr. Basternák Ildikó polgármester védnöksége alatt valósul meg.

FotogalériaZverejnené dňa: 15. March 2018, 11:32 hod. | Web@Social Media Administrator