Augusztus 4-én és 5-én a lengyelországi Węgrow ünnepelte a város ünnepeit

Węgrow-post

Az évben, amikor Lengyelország ünnepli a függetlenség 100. évfordulóját, a városi ünnepek rendkívüli fontosságot mutatnak. 1944. augusztus 8-a, Węgrow gazdag történelmének egyik fontos időpontja. Ezen a napon a nemzeti hadsereg tagjai, Wolski – Zygmunt Maciejowski őrnagy vezetésével felszabadították a várost. Idén szintén megemlékeztünk Węgrow város Nemzeti Hadsereg tagjai „Kola Obwodu Smola“ megalakulásának 28. évfordulójáról is.


/Węgrow, 2018 augusztus 6./ A lengyelországi Węgrów város Önkormányzatának képviselői: Polgármester – Krzysztof Fedorczyk, alpolgármester Halina Ulińska, kerületi tanács elnökhelyettese Lidia Siuchta, kerületi titkár Marzena Gromek és Anna Pawelas – pénztáros, 2018. augusztus 6-án a kerületi hivatalban üdvözölte a szlovákiai Ógyalla Város hivatalos küldöttségét: Mgr. Basternák Ildikó polgármestert, PaedDr. Svitek Jurajt a Művészeti Alapiskola igazgatóját, valamint a Konkoly-Thege téri Alapiskola igazgatónőjét, Mgr. Nataša Ďurišovát

Megbeszélték az esetleges együttműködést, figyelembe véve, hogy a kapcsolatok és a nemzetközi együttműködés bebiztosítja a kölcsönös bemutkozást, valamint tapasztalatcserét. Ugyanakkor megvitatták a partnervárosi szerződés aláírásának kérdését, melynek célja, hogy elmélyüljön az Önkormányzatok közötti együttműködés az Európai Uniós tagságban.

Az együttműködés elsősorban a tapasztalatcserét és a kölcsönös inspirációt jelenti a következő területeken:

  1. az oktatás fejlesztése közti kapcsolatok létrehozásával az iskolák között, tapasztalatcsere az irányításban, szervezési és pedagógiai megoldásokban, valamint diákcsere terén;
  2. a turizmus fejlesztése, elsősorban a turisztikai vásárokon való közös részvétel révén;

  3. testnevelés és sportfejlesztés, sport csoportok támogatásával;

  4. prezentáció és hálózati kapcsolatok fejlesztése az intézmények közötti tapasztalatok cseréje érdekében, valamint az oktatás különböző területein mindkét közösség kulturális életében;

  5. Wegrow és Ógyallához tartozó falvak közti hálózati kapcsolatok támogatása;

  6. tapasztalatcsere az Európai Unió tagságai keretében Lengyelország és a Szlovák Köztársaság között, valamint közös részvétel az EU projektekben; és a régiók kölcsönös bemutatása a városok honlapjain.

Tip na článok: 11. august 2017 | Návšteva delegácie mesta Hurbanovo v Poľskom Węgrowe z príležitosti mestských slávností | Hurbanovo (SR), Węgrow (PL)

Spolupráca miest Węgrow a Hurbanovo vytvára na medzinárodnej úrovni a v duchu členstva v Európskej Únii priestor pre utváranie, rozvíjanie a posilňovanie vzťahov vzájomne príbuzných inštitúcií, organizácií a asociácií, ako aj individuálnych osôb.


Fotogaléria
(celú fotogalériu nájdete v našej Fotogalérii webových stránok mesta)

FOTOGALÉRIA


Zverejnené dňa: 24. August 2018, 9:30 hod. | Web@Social Media Administrator